20 Απρ 2009

η μελαγχολική δημοκρατία


Πολλές είναι οι κινήσεις και τα κομμάτια που χαρακτήρισαν την δεκαετία του 80. Ο Pascal Bruckner μπορεί στο βιβλίο του «η μελαγχολική δημοκρατία» το 1990 να έμοιαζε υπερβολικός όταν έλεγε πως φτάσαμε να έχουμε πληθωρισμό μυθιστορημάτων θιάσων και μουσικών γκρούπ ως αποτέλεσμα ενός εντυπωσιακού αναβρασμού με αντιστάθμισμα το γεγονός οτι ίσως πλέον κανείς δεν διαβάζεται και δεν ακούγεται.

Η πραγματικότητα όμως σήμερα τον δικαιώνει απόλυτα. Περισσότερα στο βιβλίο Eightίλα που κυκλοφορεί σε δεύτερη έκδοση απο τις εκδόσεις Λιβάνη.

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo

3 σχόλια:

Demetrios Katis είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Demetrios Katis είπε...

Ένα πραγματικό εγχειρίδιο γνώσης και πραγματικής αποκάλυψης στοιχείων της δεκαετίας του 80 και προφητικής ιδεογνωσίας των πραγμάτων και της σειράς αυτών. Η πραγματική παρέλαση των stars της μουσικής show biz του 80. Είναι πράγματι το club των γεγονότων που σημάδεψαν την πορεία των καλλιτεχνών που κατέκτησαν τα charts και το billboard, αλλά και ο ρόλος των δισκογραφικών εταιρειών (αυτό βέβαια γίνεται ιδιαίτερα αντιληπτό και περιγραφικό στην άλλη έκδοση του Βασίλη, "Χρυσή Πλατίνα"). Ένα βιβλίο που αξίζει για παραπάνω από 2 και 3 εκδόσεις. Ο Βασίλης Λούκας καταφέρενει να καταξιωθεί σε έναν χώρο που έδωσε τα πάντα γι'αυτόν δεκαετίες τώρα από έντυπη και ηλ.δημοσιογραφία. Καλή συνέχεια φίλε στο δημιουργικό σου έργο..

Δημήτρης Κατής

starclub είπε...

Επισημάνσεις απο έναν γνώστη και πρωταγωνιστή της δεκαετίας τον δημιουργό Δημήτρη Κατή!