20 Δεκ 2017

Τι είδα στο 20o φεστιβάλ Ολυμπίας
https://www.viewtag.gr/festival-olympias-megali-ekplixi/ Είχα πολύ καιρό να πάω στον Πύργο. Πήρα την απόφαση να κλέψω λίγο χρόνο για να πάω να δω από κοντά το επετειακό 20ό Φεστιβάλ Ολυμπίας. Εκεί μαζί με μικρούς και μεγάλους φίλους της έβδομης τέχνης ανακάλυψα ορισμένες πολύ ψαγμένες ταινίες και έζησα παράλληλα ωραίες στιγμές.

Δεκάδες τα πιτσιρίκια που συμμετείχαν στο 17ο Camera Zizanio το οποίο εξελισσόταν στο πλαίσιο του φεστιβάλ. Τα πιο πολλά από αυτά τα παιδιά με μια κάμερα στο χέρι κινηματογραφούσαν καθημερινά όσες περισσότερες στιγμές μπορούσαν από το παρασκήνιο του φεστιβάλ μόνο και μόνο για να τις περάσουν στην αιωνιότητα όπως μου έλεγαν χαρακτηριστικά. Μεγάλο ενδιαφέρον είχαν οι προσπάθειες που έκαναν για «επαγγελματικό» μοντάζ για τις ανάγκες των «Zizanio Νews», που προβάλλονταν στο σινεμά Απόλλων.
Το φετινό επετειακό φεστιβάλ είχε ποικίλες δράσεις. Μια από αυτές αφορούσε στην επίσκεψη των κέντρων φιλοξενίας του Σχιστού και του Ελαιώνα όπου δόθηκε η ευκαιρία με μια κάμερα σε μικρούς πρόσφυγες να καταγράψουν και να αναδείξουν τις πρωτοβουλίες και τις δημιουργίες τους.
 

Ο Πύργος ξεχωριστός. 
Λες και είχε βάλει τα καλά του για το 20ο διεθνές φεστιβάλ κινηματογράφου της Ολυμπίας
Η πόλη γεμάτη από κόσμο. Πολλοί ξένοι ανακατεμένοι με τους μόνιμους κατοίκους της περιοχής.  
Άλλοι επισκέπτες άλλοι επίσημοι καλεσμένοι και ορισμένοι, όπως εγώ,  παρόντες εκεί για επιτόπιο ρεπορτάζ. Έντονη η συμμετοχή της Ολλανδίας αλλά και άλλων χωρών απο την κεντρική Ευρώπη.

Ιδιαίτερα μεγάλος ο ενθουσιασμός όλων των παιδιών που βρέθηκαν εκείνες τις μέρες στον Πύργο.
Παιδιά κυρίως αλλά και έφηβοι, δημοσιογράφοι Έλληνες και ξένοι, ντόπιοι και επισκέπτες από όλη την Πελοπόννησο και τη δυτική Ελλάδα έδωσαν το παρών στο 20ο Φεστιβάλ Ολυμπίας δημιουργώντας ένα αλλιώτικο "μωσαϊκό" απο χαρούμενα πρόσωπα. Μιλώντας για χαρούμενα πρόσωπα πρέπει να σταθώ στο τημ του Νεανικού Πλάνου και ειδικά στις κυρίες Μάντη Αργυροπούλου και Ευάνα Βενάρδου οι οποίες ήταν άψογες στο θέμα της φιλοξενίας των ανθρώπων που βρέθηκαν εκεί και κάλυψαν το φεστιβάλ.

Είχα την ευκαιρία να μείνω στο Althea apartments. Βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα έξω από τον Πύργο. Στο σαλόνι του ατμοσφαιρικού αυτού ξενοδοχείου όπου φιλοξενηθήκαμε είχα την ευκαιρία να απολαύσω την  υπέροχη θέα στη θάλασσα πάνω απο το λιμάνι του Κατάκολου. Κατά τη διάρκεια του πρωϊνού καφέ αλλά και του απογευματινού καφέ μπορείς να κάνεις εποικοδομητικές συζητήσεις με φίλους και συναδέλφους απο την Ελλάδα και το εξωτερικό και να καταστρώσεις τα πλάνα σου. Οι κυρίες του ξενοδοχείου είναι πολύ εξυπηρετικές και ευγενικές. Ειδικά η Αλεξάνδρα και η Κωνσταντίνα. Η παραμονή εκεί σε ταξιδεύει. Το σκηνικό άλλωστε μοιάζει να είναι πάντα κινηματογραφικό. Είτε είναι χειμώνας είτε είναι καλοκαίρι. Είτε είναι η εποχή του φεστιβάλ της Ολυμπίας είτε όχι. Το ιδανικό  βέβαια  είναι να καταφέρεις και να το συνδυάσεις με το φεστιβάλ. Τότε είναι που περνάς υπέροχες στιγμές.

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo

Δεν υπάρχουν σχόλια: