23 Νοε 2015

Ο Γιώργος Τσούκαλης βράβευσε τον Αρχιεπίσκοπο στο Βατικανό

Εξέχουσες προσωπικότητες από όλο τον κόσμο βραβεύτηκαν για το έργο, την πορεία και την προσωπικότητά τους στην XIV απονομή των G. Sciacca στο Βατικανό. Στην κατάμεστη αίθουσα, Aula Magna στο Ποντιφικό Πανεπιστήμιο Urbaniana στο Βατικανό, πραγματοποιήθηκε με τεράστια επιτυχία στις 7 Νοεμβρίου 2015, η λαμπρή ετήσια τελετή των Διεθνών Βραβείων Giuseppe Sciacca.
Όλο το κοινό του αμφιθεάτρου όρθιο χειροκρότησε τον Αρχιεπίσκοπο Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας, κ.κ. Αναστάσιο που τιμήθηκε με το ειδικό βραβείο Ιεραποστολικής Δράσης, Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Ανθρωπισμού. Τον Αρχιεπίσκοπο βράβευσαν με περγαμηνή, μετάλλιο και εγκόλπιο, ο Καθ. Αιδ. & Πρόεδρος των Βραβείων Bruno Lima, η Γενική Γραμματέας Βίκυ Μπαφατάκη και ο Πρίγκιπας Don Flavio Borghese. Τον εθιμοτυπικό δίσκο παρέδωσε ο κοσμηματοποιός Γιώργος Πονηρός, ενώ ο Αντιπρόεδρος Ελλάδας Γιώργος Τσούκαλης του απένειμε εκ μέρους των Ελλήνων γυάλινο γλυπτό για την προσφορά του στην ανθρωπότητα. Ο Αρχιεπίσκοπος στο λόγο του ευχαρίστησε τα Giuseppe Sciacca και αναφέρθηκε στη ζωή και στο έργο του καταλήγοντας «Είμαι πεπεισμένος πως για να βρούμε τον εαυτό μας πρέπει να προσφέρουμε τον εαυτό μας, να μοιραζόμαστε με απλότητα όσα έχουμε λάβει από τον Θεό. Πρόκειται για μία αρχή που παραμένει καίρια για άτομα, οικογένειες και έθνη. Ο εθελοντισμός, λοιπόν, δεν είναι απλά μια ιδεολογία, αλλά ένα όραμα προσέγγισης της υπέρτατης πραγματικότητας, που είναι ο Θεός της αγάπης, και ουσιαστικής προσφοράς στην ανθρωπότητα».
Στο σπουδαίο νεαρό επιστήμονα Κωνσταντίνο Δασκαλάκη απονεμήθηκε το Βραβείο Επιστήμης, το οποίο του παρέδωσαν ο Ταξίαρχος της ΕΛ.ΑΣ. Μανώλης Γρηγοράκης και ο Καθηγητής και Πρόεδρος του Ιδρύματος IΕS, Antonio Persici. Ο Κωνσταντίνος Δασκαλάκης, αναπληρωτής καθηγητής στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Επιστήμης Υπολογιστών στο MIT, απέδειξε ότι για κάποια πολύπλοκα συστήματα η εύρεση του σημείου ισορροπίας κατά Nash είναι υπολογιστικά ανέφικτη. Ο ίδιος δήλωσε «Αυτό το βραβείο έχει ιδιαίτερη θέση στην καρδιά μου, γιατί αντιπροσωπεύει τον κοινωνικό αλτρουισμό του εθελοντισμού και είναι κοντά στις ελληνικές αξίες». Με Δίπλωμα Αξίας τιμήθηκε από τον Δρ. Luigi Bellanti ο εικαστικός Χρήστος Παπανικολάου, ο οποίος δήλωσε «Στην Capella του Καθεδρικού Ναού στα Τίρανα χτίζεται ένα εικαστικό έργο με κλασικές βυζαντινές εικαστικές αξίες, με την τεχνική της «γραμμικής φωτοσκίασης σε μονοχρωμία», με δισεκατομμύρια γραμμές, οι οποίες είναι πινελιές. Το έργο αυτό δεν θα υπήρχε ποτέ αν ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος, δεν το οραματιζόταν και δεν το στήριζε. Σ' Εκείνον λοιπόν αφιερώνω το σπουδαίο αυτό βραβείο». Mια ακόμα λαμπερή προσωπικότητα βραβεύτηκε ο Καθηγητής και Επίτιμος Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πολιτισμού Dusan Sidjanski με Δίπλωμα Αξίας από τον Πρίγκιπα Guglielmo Giovanelli Marconi για την προσφορά του στον Πολιτισμό και για τον αγώνα του για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα.
Η Τουρκάλα Tuba Büyüküstün, η πολυβραβευμένη νέα ηθοποιός έλαβε το βραβείο ηθοποιίας από τον Πρίγκιπα Guglielmo Giovanelli Marconi και την Γενική Γραμματέα Βίκυ Μπαφατάκη, η οποία τόνισε ιδιαίτερα το εθελοντικό έργο της ηθοποιού. Το χειροκρότημα απέσπασε η 14χρονη αμερικανίδα, παιδί – θαύμα Autumn De Forest που βραβεύτηκε στο τομέα της τέχνης, στην ζωγραφική. Το βραβείο απένειμαν η Φιλόλογος, και Γενική Δ/ντρια G. Sciacca Ελλάδας Κατερίνα Νίκου και από τον Καθηγητή Vito Donatiello. Συγκινητική ήταν η στιγμή που ο χρυσός Ιταλός Παραολυμπιονίκης Federico Morlacchi, παρέλαβε το βραβείο αθλητισμού. Το Βραβείο Αρχιτεκτονικής κέρδισε η Ισπανίδα Olga Felip Ordis, την οποία βράβευσαν οι Δρ. Roberto Tuli και Nihat Kandaloglou.
Το Απόλυτο Βραβείο, απονεμήθηκε από τον Επίτιμο Πρόεδρο των Βραβείων Dario Castrillon Hoyos - το συμβολικό καράβι – έργο του Σάκη Χειλέλη – στον 10χρονο Ισπανό Carlos Perez Naval, πολυβραβευμένο φωτογράφο από το BBC και το National Geographic. Εκ μέρους της Ελλάδας του απενεμήθη από τον Δ/ντή Οργανωτικού Ελλάδας, Αναστάσιο Θεοδωρακέα, ο «Οδυσσέας» γλυπτό του σπουδαίου γλύπτη Ιωάννη Μπάρδη. Με το Βραβείο Κουλτούρας τιμήθηκε ο Αυστραλός Καρδινάλιος George Pell με το εθιμοτυπικό δαχτυλίδι που φιλοτέχνησαν οι κοσμηματοποιοί Γιώργος & Φώτης Πονηρός. Με εξαιρετικό τρόπο παρουσίασε την τελετή ο γνωστός παρουσιαστής Savino Zaba ο οποίος τραγούδησε παλιά τραγούδια στο κοινό, ενώ τραγούδησαν ο τενόρος Giuseppe Gambi και η σοπράνο Silvia Pietrantonio. Η Γενική Γραμματέας των ΒραβείωνΒίκυ Μπαφατάκη, δήλωσε ότι είναι μεγάλη τιμή για την Ελλάδα η βράβευση του Αρχιεπισκόπου Αναστασίου και για το θεσμό των Βραβείων η βράβευση όλων των σπουδαίων προσωπικοτήτων από όλο τον πλανήτη που ενώνονται με αξίες και αγάπη μεταξύ τους.

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo

Δεν υπάρχουν σχόλια: