15 Φεβ 2015

Οι Δίδυμοι Άγγελοι της Δανάης


Η Δανάη Τασιούλη είναι πτυχιούχος μηχανικός έργων υποδομής του ΤΕΙ Λάρισας. Δεν έχει σταθερή δουλειά και έχει κάνει πολλές διαφορετικές εργασίες. Της αρέσουν 
πολύ τα ταξίδια, γιατί θέλει να γνωρίζει ανθρώπους από όλα τα μέρη της Γης, ο κινηματογράφος, η μουσική και η λογοτεχνία. Στον ελεύθερο χρόνο της γράφει ιστορίες και ασχολείται με τη μαγειρική. Το μυθιστόρημα «ΔΙΔΥΜΟΙ ΑΓΓΕΛΟΙ - Η ΣΤΟΙΧΕΙΩΜΕΝΗ ΜΟΙΡΑ» είναι το πρώτο που εκδίδεται.

Λίγα λόγια για το βιβλίο 
Υπάρχουμε και πάλι. 
Είμαστε γύρω σου, δίπλα σου, 
κοντά σου. Και θα είμαστε για πάντα! 
Αρκεί μονάχα να μας αφήσεις, 
και αν καταφέρεις να μας δεις, 
τότε θα σε φέρουμε σε έναν κόσμο μαγικό. 
Στον δικό μας κόσμο. 
Στον κόσμο της Φέυμπλαντ...
Με τον ερχομό της νύχτας οι Υάδες ξεπροβάλλουν στον ουρανό και τραγουδούν για να κάνουν όλοι ύπνο γαλήνιο. Πιο πολύ όμως τραγουδούν για την Κυρά της Θάλασσας... Κανείς τους δεν θέλει να ξυπνήσει. Η σελήνη εκεί δεν είναι όπως εδώ. Εκεί έχει μορφή. Είναι μια μορφή που χορεύει στα αστέρια, σκορπίζει ασημόσκονη στα χιονισμένα βουνά και κολυμπάει γυμνή στη θάλασσα. Κάνει βουτιές από τον καταρράκτη και δεν φοβάται τίποτα. Είναι σαν μωρό παιδί που δεν φοβάται τίποτα. Μόνο ο ήλιος τη μαλώνει το πρωί για τις αταξίες της και εκείνη κρύβεται. Αλλά δεν του κρατάει κακία γιατί τον αγαπάει πολύ.
Αποσπάσματα από το βιβλίο
«Χρόνια πολλά πριν, αδέρφια δυο ολόιδια, σε καυγά βρεθήκαν αντιμέτωπα. Όλη η κακία και η αχαριστία βγήκε από μέσα τους και βλασφημίες ξεστόμιζαν χωρίς εγκράτεια να έχουν. Συνέπειες κανείς τους δεν λογάριαζε και ο καυγάς όλο και φούντωνε. Ακούγοντας τη βοή, εταίρα μάγισσα τους πλησίασε και τους κοίταζε χωρίς να τους χωρίσει. Και εκείνοι το αλόγιστο να έχουν. Ιερό και όσιο δεν υπολόγιζαν και για σταματημό λόγο δεν έκαναν. Τότε η μάγισσα τα πνεύματα γύρω της δεν μπόρεσε να ηρεμήσει και εξαγριώθηκαν μαζί τους. Του πάνω και του κάτω κόσμου πνεύματα, κατάρα έριξαν στους δυο τους. Μάρτυράς τους η μάγισσα, πως γενιές καταραμένων διδύμων θα 'ρθουν. Ο καλός πάντα να υποφέρει από τον ολόιδιο κακό του. Ο ένας να γκρεμίζει αυτά που ο άλλος με κόπο χτίζει. Σε δώδεκα χρόνους διαφορετικούς οι εκλεκτοί θα έρθουν και το τέλος τους θα γράψουν. Την υπεροχή ένας από τους δυο θα έχει, και τη μοίρα τους πλάσματα από παντού θα υποφέρουν. Τη μοίρα όλων, στα χέρια τους οι εκλεκτοί κρατούν. Αν ο κακός επικρατήσει, τη μοίρα όλων να λυπάστε. Καταστροφές, αλληλοσπαραγμός, τη θέση της λογικής η παράνοια θα πάρει και τρέλα θα επικρατήσει στους κόσμους, στους λαούς, στα πλάσματα παντού τριγύρω. Αφανισμός των όλων και γέννηση της πιο καταραμένης κόλασης θα έρθουν. Ευχή και κατάρα σας το καλό να επικρατήσει, και οι θυσίες σας γι' αυτό βαριές ας είναι γιατί αξίζει. Πόνο και αν νιώσετε αβάσταχτο, μαχαίρια να στρίβουν μέσα σας, αλάτι σε πληγές να υποστείτε για το καλό που θα 'ρθει. Διαφορετικά, αυτό που θα σας περιμένει λογική δεν θα 'χει και ούτε γυρισμό».

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo

Δεν υπάρχουν σχόλια: