2 Φεβ 2015

Γιώργος Τσούκαλης: "Η Ελληνική Αστυνομία είναι η κορυφαία στην Ευρώπη".

Την Παρασκευή 30/01/2015  και ώρα 13:30 στο ξενοδοχείο  Congo Palace στη Γλυφάδα ο Μητροπολίτης Γλυφάδας Ελληνικού Βούλας Βάρης Βουλιαγμένης κ Παύλος ευλόγησε  την πίτα της ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν συνάδελφοι μέλη της ένωσης που υπηρετούν στις υπηρεσίες που βρίσκονται στα γεωγραφικά όρια της νοτιοανατολικής Αττικής  ενώ  παρέστησαν  ανώτατοι και ανώτεροι αξιωματικοί, βουλευτές,  εκπρόσωποι κομμάτων,  δήμαρχοι  και δημοτικοί σύμβουλοι .
Την εκδήλωση  τίμησαν με την παρουσία τους: η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αυλωνίτου Ελένη, ο βουλευτής του κόμματος Ποτάμι κ. Μαυρωτάς Γεώργιος, ο Δήμαρχος Γλυφάδας κ. Παπανικολάου Γεώργιος, ο Δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης κ. Κωνσταντάτος Γιάννης, κ.α.
Τον Υπουργό εκπροσώπησε ο Δ/ντής του Γραφείου του κ. Μαστρογιάννης Βασίλειος. 
Την Φυσική ηγεσία εκπροσώπησε ο Ταξίαρχος Γρηγοράκης Εμμανουήλ.      .
Επίσης, παρευρέθηκαν ο Δ/ντής της Οικονομικής Αστυνομίας Υποστράτηγος κ. Διαμαντόπουλος Ιωάννης, ο Ταξίαρχος της  Διεύθυνσης Αστυνομίας Νοτιοανατολικής Αττικής κ. Βαλατσος Βλάσιος, ο Ταξίαρχος της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών  κ. Δήμου Δημήτριος, ο Διευθυντής της Τροχαίας Αττικής ταξίαρχος Παπαναγιώτου Δημήτριος, ο Δ/ντής της Δ/νσης Ειδικών Αστυνομικών Δυνάμεων Α/Δ΄ κ. Ψωμάς Γεώργιος , ο Δ/ντής της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής Ταξίαρχος κ. Φραγκίσκος Ιωάννης.
Την Π.Ο.ΑΣ.Υ. εκπροσώπησε ο Αντιπρόεδρος της κ. Γερακαράκος Γρηγόριος. Την Π.Ο.ΑΞΙ.Α.  ο Α/Υ κ. Πέτρου Νικόλαος. Την Ένωση Αξιωματικών Αττικής  ο Α/Υ κ. Βραντζας Βασίλειος. Επίσης, στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο Πρόεδρος  της Ι.P.Α κ. Καραπατακης Ιωάννης ο Πρόεδρος του Συλλόγου των Πυροτεχνουργών κ. Εφεντάκης Εμμανουήλ .
Επιπροσθέτως,  με την παρουσία τους τίμησαν την εκδήλωση  τα Προεδρεία των Ενώσεων Αθηνών-Βορ/κής-Δυτικής Αττικής και Πειραιά, (Ρήγας Νικόλαος, Τσουμάνης Κωνσταντίνος ,Κουμπούλης Αθανάσιος, Σταματάκης Γεώργιος, και Λιοτσος Σπυρίδωνας) ο ταμίας της ΠΟΑΣΥ Μπακαρας Γρηγόριος  ο εκπρόσωπος των ένστολων του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μαυρόπουλος Αναστάσιος, οι πολιτευτές της Νέας Δημοκρατίας στη Β΄ Αθηνών  κ. Κονταρίδης Χρήστος και η κ. Πάλλη Ντόρα, ο εκπρόσωπος του Κ.Κ.Ε. κ. Βορτελινος Χαράλαμπος, ο Νομικός Εκπρόσωπος της Ένωσης κ. Κανελλόπουλος Αθανάσιος, ο Ιδιωτικός Ερευνητής κ. Τσούκαλης Γεώργιος, Διοικητές και Αξιωματικοί των υπηρεσιών που εδρεύουν στα γεωγραφικά όρια της Νοτ/κής Αττικής και συνάδελφοι-μέλη της Ένωσης που υπηρετούν στη  Δ.ΑΝ/Α.Α, Υ.Α.Ν/Α.Α και την Δ.Α.Α.Α..
Στην εκδήλωση απονεμήθηκε τιμητική πλακέτα στον πρώτο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής κ. Γογολο Δήμο για την συνεισφορά του στο Συνδικαλιστικό κίνημα της ΕΛ.ΑΣ.
Ο Μητροπολίτης κ Παύλος ευχαρίστησε από καρδιάς όλο το προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ αλλά ιδιαίτερα τους άντρες της ομάδας ΔΙΑΣ για τους οποίους όπως είπε προσεύχεται καθημερινά και ζήτησε από τους αξιωματικούς  του σώματος να επιδεικνύουν έντονο ενδιαφέρων για τους Αστυνομικούς αυτούς.
Ο πρόεδρος της ένωσης Καλλιακμάνης  Γεώργιος αφού ευχαρίστησε όλους τους προσκεκλημένους αναφέρθηκε στην δραστηριότητα της ένωσης αλλά και στην προσπάθεια για την μετάβαση σε ένα νέο μοντέλο συνδικαλισμού που προσπερνά την ψυχρή συντεχνιακή εικόνα που είχε μέχρι τώρα, παρεμβαίνοντας αποτελεσματικά, με σοβαρότητα και επιχειρήματα ,παρουσιάζοντας παράλληλα και κοινωνικό έργο κοντά στον συνάδελφο δίπλα στον πολίτη. Όπως χαρακτηριστικά τόνισε αυτή η εικόνα του συνδικαλισμού συμβάλλει στην καλυτέρευση της εικόνας γενικότερα της Αστυνομίας κάτι που θα πρέπει η πολιτική και φυσική γηεσία να το λάβει σοβαρά υπόψη και να το στηρίξει ανεπιφύλακτα. Στην συνέχεια δεσμεύτηκε στους συναδέλφους ότι η ένωση θα συνεχίσει να αγωνίζεται για την καλυτέρευση των συνθηκών εργασίας των Αστυνομικών  αντιπαλεύοντας κάθε εμπόδιο. Τέλος ευχαρίστησε ιδιαίτερα τους συναδέλφους που έλαβαν μέρος στην αιμοδοσία για την τράπεζα αίματος της ένωσης που έλαβε χώρα στην Διεύθυνση Αστυνομίας Νοτιοανατολικής Αττικής.  Ο Διευθυντής του γραφείου του Υπουργού  Μαστρογιάννης Βασίλειος αφού  μετέφερε τις ευχές  του Αναπληρωτή Υπουργού Δημοσίας τάξεως και προστασίας του πολίτη Γιάννη Πανούση αναφέρθηκε στην κυβερνητική πολιτική που θα επιφέρει αλλαγές για μια καλύτερη Αστυνομία καλώντας τις συνδικαλιστικές οργανώσεις και τους συναδέλφους να σταθούν αρωγοί σε αυτή την προσπάθεια.

Ο Ταξίαρχος κ Γρηγοράκης Εμμανουήλ μετέφερε χαιρετισμό της φυσικής ηγεσίας .
Ο βραβευθείς Δήμος Γογολος ευχαρίστησε την Ένωση και προσωπικά τον Πρόεδρο για την τιμή που του έκαναν,  αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα της ανανέωσης του συνδικαλιστικού κινήματος και προέτρεψε τους νέους συναδέλφους σε ένα διαρκή αγώνα για αλλαγές στο σώμα της ΕΛ.ΑΣ με πρωταρχικό γνώμονα το κοινωνικό συμφέρον .
Κατόπιν  πήραν το λόγο οι επίσημοι προσκεκλημένοι της ένωσης για ένα σύντομο χαιρετισμό ,  και ακολούθησε γεύμα και κλήρωση δώρων για τα μέλη της Ένωσης. 
Ο Γιώργος Τσούκαλης στον σύντομο χαιρετισμό του τόνισε μεταξύ άλλων οτι "ο αστυνομικός είναι αδελφός φίλος γείτονας συγγενής, ας του δείξουμε σεβασμό και αγάπη. Η Ελληνική Αστυνομία με πενιχρά μέσα και πολύ φιλότιμο είναι η κορυφαία στην Ευρώπη".    

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo

Δεν υπάρχουν σχόλια: