30 Οκτ 2011

Konstantinos Vita -Transformations



Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011
Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών Ιδρύματος Ωνάση - Κεντρική Σκηνή
(Λ. Συγγρού 107-109, απέναντι από το Πάντειο Πανεπιστήμιο)
Ώρα έναρξης: 20.30
Ένα οπτικοακουστικό show-περιπλάνηση στον κόσμο του Μάνου Χατζιδάκι από τον πρωτοπόρο της ελληνικής electronica
Η περιπλάνηση του Κ. Βήτα στον πολύχρωμο πλανήτη του σπουδαίου Μάνου Χατζιδάκι μοιάζει με ένα ευμετάβλητο σύμπαν ήχων και εικόνων. Όπως χαρακτηριστικά σημειώνει ο Κ. Βήτα: «Oι Μετασχηματισμοί θα μπορούσαμε να πούμε πως είναι μια ανάγνωση του έργου του Μάνου Χατζιδάκι. Το φαντάστηκα σαν μια περιπλάνηση σε ένα αστικό τοπίο της Ευρώπης του σήμερα. Δεν είναι δικό μου έργο, είναι ένα workshop ανάμεσα στον Χατζιδάκι και μένα».



Οι “Μετασχηματισμοί” του Κ.Βήτα αποτελούν ένα ενιαίο οπτικοακουστικό show, καθώς το μουσικό μέρος “συμπληρώνεται" με τη συνοδεία video art ρεαλιστικών εικόνων αλλά και animation που σχεδίασε και σκηνοθέτησε ο Γιώργος Θεωνάς. Η μουσική ενώνεται με την εικόνα, δημιουργώντας τοπία της υπαρξιακής αναζήτησης του ανθρώπου μέσα στο αστικό τοπίο, παντρεύοντας με περίτεχνο τρόπο, το διαχρονικό της μουσικής του Μάνου Χατζιδάκι με τη σύγχρονη αστική κουλτούρα.

Η παραγωγή του έργου έγινε κατά παραγγελία, για το Synch Festival το 2006 και διέρκησε τέσσερα χρόνια, ενώ παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στον αίθριο χώρο του Μουσείου Μπενάκη, αποσπώντας διθυραμβικές κριτικές.

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo

Δεν υπάρχουν σχόλια: