15 Οκτ 2011

«σΕξαρση»


O Επιμελητής ACG Art του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος κ. Μεγακλής Ρογκάκος οργανώνει την έκθεση που τιτλοφορείται σΕξαρση: Σχέσεις Πέους & Αιδοίου στις Σύγχρονες Εικαστικές Τέχνες και παρουσιάζεται στον πρωτοποριακό χώρο τέχνης BOOZE COOPERATIVA στην Αθήνα.

Η «σΕξαρση» είναι μία ομαδική έκθεση με θέμα την σχέση -ένωση ή διαχωρισμό- και των δύο γεννητικών οργάνων -πέους κι αιδοίου- στις εικαστικές τέχνες. Η έκθεση περιλαμβάνει 45 έργα από αντίστοιχο αριθμό διεθνών καλλιτεχνών σε διάφορες μορφές – όπως βίντεο, γλυπτική, εγκαταστάσεις, ζωγραφική (ΒΛ.τη σύνθεση "Προορισμός" του πρωτοπόρου Κώστα Ευαγγελάτου ), μικτή τεχνική και φωτογραφία.

Το θέμα που επέλεξε ο κ. Μεγακλής Ρογκάκος είναι σκοπίμως τολμηρό. Η «σΕξαρση» προέκυψε ως αντίδραση στην σιωπηρώς συνεχιζόμενη λογοκρισία της παρουσίασης των γεννητικών οργάνων στις εικαστικές τέχνες του 21ου αιώνα.
Η έκθεση εορτάζει ένα μεγάλο εύρος στυλ με τα οποία κατάλληλοι εικαστικοί αναπαριστούν το πέος και το αιδοίο με πρωτόγνωρη αμεσότητα και διαφάνεια.
Στόχος είναι να αποδειχθεί ότι η εικαστική αναπαράσταση πέους κι αιδοίου μπορεί να είναι επιβραβευτική γενικά για το φιλότεχνο κοινό. Τα εκθέματα σκοπεύουν να γεννήσουν στους θεατές ποικίλα συναισθήματα – όπως αμηχανία, βεβήλωση, γέλιο, διαστροφή, ευθυμία, ζήλια, ηδονή, θάρρος, ίντριγκα, κατάπτωση, λαγνεία, μαζοχισμό, ντροπή, ξενογαμία, οικειότητα, πόθο, ρομαντισμό, σαδισμό, τύψεις, υστερία, φιληδονία, χυδαιότητα, ψάξιμο και ωραιότητα.


Booze Cooperativa > Κέντρο Αθήνας
Διεύθυνση: Κολοκοτρώνη 57.
Τηλέφωνο: 211 4000863

Καθημερινά: 14:00 με 22:00

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo

Δεν υπάρχουν σχόλια: