14 Μαρ 2009

Έλληνες σταρ και διεθνής καριέρα

Ελάχιστα είναι τα πρόσωπα που καταφέρνουν απο πλευράς σύγχρονης Ελληνικής μουσικής και ξεχωρίζουν στο κυνήγι μιας διεθνούς καριέρας που όλο ακούγεται αλλά τελικά δεν προκύπτει. Μερικοί έκαναν τη διαφορά κινούμενοι αποκλειστικά στο εξωτερικό. Άλλοι πάλι δοκιμάζουν να κάνουν την έκπληξη ζώντας όμως στην Ελλάδα.

Λίγοι είναι εκείνοι που έχουν ξεπεράσει τα σύνορα με πορεία που θεωρείται οτι προσεγγίζει υψηλά στάνταρντ.
Το σίγουρο πάντως είναι οτι μέχρι στιγμής στεκόμαστε στα ρεκόρ της Νάνας Μούσχουρη, στις ξεχωριστές διακρίσεις του Μίκη Θεοδωράκη, στην θριαμβευτική πορεία του Μάνου Χατζιδάκι, στα σύγχρονα κορυφαία πετυχημένα βήματα που κάνει ο Βαγγέλης Παπαθανασίου, στην τεράστια εμπορική επιτυχία και στην παγκόσμια αναγνώριση του Ντέμη Ρούσσου, αλλά και στην ιδιαίτερη εμπορική αναγνώριση του Γιάννη Χρυσομάλλη, ο οποίος κάνει μεγάλη καριέρα στο εξωτερικό και ειδικότερα στις ΗΠΑ, όπου ζεί απο το 1973, ως Yanni.
Βέβαιον όμως είναι όπως έλεγε ο Pascal Bruckner το 1990 στο βιβλίο του Μελαγχολική Δημοκρατία πως «μια πρόοδος που δεν ακολουθείται άλλες μπορεί να θεωρηθεί χαμένη».
(Περισσότερα στοιχεία υπάρχουν στο βιβλίο "Η ΧΡΥΣΗ ΠΛΑΤΙΝΑ")

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo

1 σχόλιο:

starclub είπε...

Για να μη παραμυθιαζόμαστε με διεθνείς καριέρες πορείες στα ξένα και απόλυτες...διακρίσεις. Οι αριθμοί και τα γεγονότα μόνο λένε την αλήθεια.