14 Νοε 2018

Βασίλης Λούκας και Κώστας Ευαγγελάτος: η συνάντηση

.
Δεν μασάει τα λόγια του. "Η τέχνη είναι πνευματικό αγαθό, είναι ταυτόχρονα εκφραστικό όπλο και βίωμα με αποδέκτη τον καθένα. Δυστυχώς σε ανάλογες κοινωνίες με τη δική μας η τέχνη είναι κύρια διακοσμητικό ή επενδυτικό μέσο, που το καθοδηγούν μεσάζοντες. Ο ρόλος και η θέση του καλλιτέχνη καθορίζεται από το σύστημα αυτό και τις παραμέτρους του. Η ανεξαρτησία του καλλιτέχνη είναι θέμα προσωπικής επιλογής, ενίοτε τύχης και αντοχής. Βέβαια η οικονομική κρίση που μαστίζει εμφανώς πλέον την κοινωνία μας είναι ο καταπέλτης κάθε υψηλής πνευματικής δημιουργίας σήμερα, αφού μειώνονται στο ελάχιστο οι δυνατότητες ανεξάρτητης έκφρασης και η τέχνη καταλήγει πάλι να θεωρείται άσκοπη πολυτέλεια".
 https://www.viewtag.gr/kostas-eyaggelatos-dyskoleyomai-me-tosa-quot-frikta-quot-kataskeyasmata-poy-kaloyntai-kallitechnimata/
 
Η έκθεση του Κώστα Ευαγγελάτου με τίτλο «Ιδεομορφικές Συλλήψεις» κλέβει την παράσταση από πλευράς πολιτιστικών γεγονότων στη φθινοπωρινή Αθήνα. Η έκθεση αυτή θα πραγματοποιηθεί στο «Μουσείον της Πόλεως των Αθηνών – Ίδρυμα Βούρου-Ευταξία», από τις 9 έως 25 Νοεμβρίου 2018.

 

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo

Δεν υπάρχουν σχόλια: