19 Νοε 2010

H ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΤΩΝ ΣΥΝΑΥΛΙΩΝ



Το cd αυτό δίνει τη δική του νότα στο κεφάλαιο rock στη λεωφόρο καθώς έχει άμεση σχέση με την ιστορία των συναυλιών ξένης μουσικής στην χώρα μας. Με τις αναμνήσεις της μπάλας στο ναό της λεωφόρο Αλεξάνδρας έχουν συνδυαστεί και θα μείνουν για πάντα χαραγμένες στη μνήμη μας και κάποιες άλλες που είχαν σχέση με τη μουσική που ακουγόταν εκεί. Δεν εννοώ τη μουσική που μετέδιδαν τα μεγάφωνα στα ημίχρονα των αγώνων αλλά για τους ήχους από τις συναυλίες που άρχισαν σιγά σιγά να φιλοξενούνται εκεί δίνοντας έτσι στα καλοκαίρια της πρωτεύουσαν αλλιώτικο αέρα.
Το γήπεδο του Παναθηναϊκού στη λεωφόρο ο ναός που το 1983 μετονομάστηκε σε γήπεδο «Απόστολος Νικολαΐδης», φιλοξένησε απίστευτες ποδοσφαιρικές αναμετρήσεις αλλά και μοναδικές ροκ βραδιές και έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην εξάπλωση της ξένης μουσικής αλλά και στην ανάπτυξη της εγχώριας showbiz.


Είναι χαρακτηριστικο ότι κανένας άλλος συναυλιακός χώρος στην Ελλάδα, και φυσικά κανένα ποδοσφαιρικό γήπεδο στην Ευρώπη δεν έχει φιλοξενήσει τόσα πολλά live.
Το ξύλο και τα επεισόδια συνδυασμένα με δακρυγόνα και κυνηγητό στα στενά γύρω από το γήπεδο θα γίνουν από τη μέση των 70’ς και μετά κάτι σαν σήμα κατατεθέν σε όλες σχεδόν τις ζωντανές εμφανίσεις που φιλοξένησε η Λεωφόρος. Ειδικά από τα μέσα της δεκαετίας του 80 όταν και το θερμόμετρο άρχισε να ανεβαίνει θεαματικά.
Απίθανες βραδιές, φοβερές συναυλίες με καπνούς εφφέ εκπληκτικό ροκ αλλά και πολιτιστικό ξύλο Από πού να αρχίσει και που να τελειώσει κανείς.
Από το 1967 μέχρι το 1996 πέρασε όλη η αφρόκρεμα.
Rolling Stones, Alice Cooper, Buddy Guy, Stephane Grapelli, Luther Allison, Talking Heads, Osibisa, Wayne Shorter, Bob Geldoff, Astrud Gilberto, Sniff ’N’ The Tears, Bryan Adams, Pato Banton, Tom Tom Club, Egberto Gismonti, Jethro Tull, Manhattan Transfer, Tanita Tikaram, Elvis Costello, Van Morrison, The Jesus And Mary Chain, είναι μερικά μόνο από τα ονόματα που συνδύασαν περιοδείες τους στην Ευρώπη με την ιστορική Λεωφόρο.
Μια ματιά να ρίξεις προσεκτικά στο internet μπορεί και να βρείς live ντοκουμέντα από τις ιστορικές συναυλίες στη Λεωφόρο μέρος των οποίων υπάρχει ως αναφορά στο δεύτερο άλμπουμ το οποίο έχει τίτλο H ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΤΩΝ ΣΥΝΑΥΛΙΩΝ και είμαι βέβαιος ότι θα μας θυμίζει για πάντα μερικές από τις ωραίες βραδιές που μπορεί να μην είχαν γκόλ αλλά ήταν πλημμυρισμένες από ιδρώτα ένταση αδρεναλίνη και ενθουσιασμό.

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo

Δεν υπάρχουν σχόλια: