19 Σεπ 2010

Sex drugs rock ‘n’ roll




Η επανέκδοση του ιστορικού άλμπουμ Exile On Main St. των The Rolling Stones ξαναφέρνει την ιστορική μπάντα για μια ακόμη φορά στο προσκήνιο.
Το ερωτηματικό που πλανάται είναι εάν τελικά όλο αυτό το σκηνικό του έκλυτου βίου τους είναι μέρος της αλήθεια ή μήπως απλά είναι μύθος και μια καλοστημένη επιχείρηση.
Πως μπορεί να έχεις πάρει τόσα πολλά ναρκωτικά στη ζωή σου να έχεις κάνει τόσες καταχρήσεις και να μένεις πρωταγωνιστής.
Πως μπορεί να είσαι επαναστάτης και να κολυμπάς στα εκατομμύρια.
Πως γίνεται να ζείς σχεδόν από κεκτημένη ταχύτητα και να καταφέρνεις να ελέγχεις τα πάντα.
Πως είναι δυνατό να μη μοιάζεις καθόλου με επιχειρηματία και η καριέρα σου να κινείται με άψογο τρόπο βάσει των κανόνων της προσφοράς και της ζήτησης.



Ο Mick Jagger και η παρέα του κλείνουν σε λίγο πενήντα ολόκληρα χρόνια καριέρας.
Από το 1962 που ξεκίνησαν μέχρι σήμερα συνδυάζουν απόλυτα το κλασσικό τρίπτυχο «sex drugs rock ‘n’ roll». Η κόντρα τους με τους Beatles στο ξεκίνημα των 60΄ς χαρακτήρισε την ιστορία της μουσικής.
«Θέλαμε να γίνουμε κάτι παραπάνω απο ένα ποπ γκρούπ. Θέλαμε να ωριμάσουμε. Απ’ την άλλη θέλεις να πάρεις χούφτες ναρκωτικά κι ένα σωρό κορίτσια» είπε κάποια στιγμή ο Μίκ Τζάγκερ μιλώντας για την περιπετειώδη πορεία τους.
Θα περίμενε κανείς τα χρόνια που πέρασαν να τους αλλάξουν. Συνεχίζουν ακάθεκτοι με πρώτο και καλύτερο τον Richards που σε πολλά απο τα live τους επιμένει να φοράει ένα πανάκριβο μενταγιόν με το σήμα της ινδικής κάνναβης.
Το Exile on Main Street θεωρείται ένα από τα album που χαρακτήρισαν την πορεία των Rolling Stones και την ιστορία του ρόκ.
Βρίσκεται στις πρώτες θέσεις σε πωλήσεις από τον κατάλογο τους και είναι ένα από τα καλύτερα και σημαντικότερα album στην ιστορία του Rock N Roll. Η επανέκδοση του με την προσθήκη δέκα ακυκλοφόρητων τραγουδιών που γράφτηκαν και ηχογραφήθηκαν την περίοδο 1968-1972 αποτελεί θέμα συζήτησης παντού.

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo

Δεν υπάρχουν σχόλια: