19 Σεπ 2010

Λάτρης του Lennon



Άνθρωπος της τέχνης με έντονη σχέση με τη μουσική ο Κώστας Ευαγγελάτος ετοιμάζει μια σούπερ παράσταση στις ΗΠΑ με θέμα τους Beatles τον Lennon και το γυμνό.
«Μεγάλωσα στο Αργοστόλι με έργα κλασικής μουσικής με όπερα. Στην πορεία αγάπησα την τζάζ και βέβαια την ροκ σε όλες τις εκδοχές της.

Ακούω έργα πειραματικής μουσικής αλλά είμαι λάτρης του John Lennon. Διαλαλώ το «κάντε έρωτα,όχι πόλεμο» και τα μηνύματα που περνάω μέσα από τα έργα μου, πίνακες και κείμενα, είναι αντίστοιχα. Πολλά έργα μου, ιδιαίτερα οι περφόρμανς μου έχουν κοινωνική διάσταση όπως η ζωντανή εικαστική παράσταση μπροστά στο κτίριο που έζησε και δολοφονήθηκε ο John Lennon στο Μανχάτταν της Νέας Υόρκης,το «Μνημείο για τους νέους που πέθαναν… .» στη gallery dada στην Αθήνα,αφιερωμένο στα πρώτα θύματα του aids, το «Αντιπολεμικό μνημείο»που έκανα στη Γλασκώβη κ.α Κάτι αντίστοιχο ετοιμάζω και φέτος σε λίγο καιρό στη Νέα Υόρκη. Θα είναι αφιερωμένο στον αδικοχαμένο ποιητή του ρόκ John Lennon» λέει ο ανήσυχος εικαστικός.

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo

1 σχόλιο:

starclub είπε...

Ογδόνταπέντε ζωγραφικά έργα του εικαστικού Κώστα Ευαγγελάτου, τα οποία συνέθεσε κατά τη διάρκεια των τελευταίων δέκα χρόνων, παρουσιάζονται από τον Πολιτισμικό Οργανισμό του Δήμου Αθηναίων στην αναδρομική έκθεση ζωγραφικής με τίτλο «Scriptorium ΙΙ», που λειτουργεί καθημερινά έως 29 Οκτωβρίου 2010 στο Κέντρο Τεχνών του Δήμου Αθηναίων στο Πάρκο Ελευθερίας.



Στην αισθητική αναδρομή 2000- 2010, τα έργα του Κώστα Ευαγγελάτου, αποτελούν χαρακτηριστικές ζωγραφικές συνθέσεις του δημιουργού, μεγάλων κυρίως διαστάσεων, στις οποίες δεσπόζουν σύμβολα, έννοιες, μορφές, σώματα και γεωμετρικές φόρμες. Στα έργα πρωταγωνιστούν πρόσωπα και σώματα, επιζωγραφισμένες κατασκευές και φόρμες,με εννοιολογικά στοιχεία και νέες συνθέσεις κοσμολογικού χαρακτήρα.

Μετά την ομότιτλη έκθεσή του στον ίδιο εκθεσιακό χώρο το 1999, όπου παρουσιάστηκαν οι σειρές έργων «Συλλήψεις» Νέα Υόρκη 1984- Αθήνα 1989, «Σωματογραφίες», Εννοιακά Τοπία» και «Νεφελογραφίες», ο καλλιτέχνης συνέχισε να δημιουργεί και να εκθέτει με επιτυχία τα εμπλουτισμένα με νέες τεχνικές και αρχαϊκά μοτίβα έργα του, σε γκαλερί, μουσεία, πολιτιστικά και εκπαιδευτικά ιδρύματα στην Ελλάδα, καθώς και σε σημαντικά εικαστικά κέντρα του εξωτερικού. Την έκθεση συνοδεύει κατάλογος έργων του καλλιτέχνη,έκδοση του ΠΟΔΑ.