26 Ιουν 2015

Ενάντια στην αρχαιοκαπηλία




Ο Γιώργος Τσούκαλης συνεχίζει τον αγώνα του ενάντια στην αρχαιοκαπηλία. 
Πρόσφατα ο γνωστός ιδιωτικός ερευνητής και συγγραφέας έκανε μια σειρά εποικοδομητικών επαφών με το Δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη, τον ταξίαρχο της διεύθυνσης αλλοδαπών κύριο Μανώλη Γρηγοράκη, και τον μακαριωτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ.κ Ιερώνυμο.



Σε ιδιαιτερα φιλικό κλίμα συναντήθηκε με τον δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη

Ο δήμαρχος έδειξε το ενδιαφέρον του για την πολιτιστική κληρονομια και δήλωσε τη συμπαράσταση του στην προσπάθεια για την καταπολέμηση της αρχαιοκαπηλίας.                
Παραλληλα ο δήμαρχος Πειραιά ενημερώθηκε για τα διεθνή βραβεια Giuseppe Sciacca από τη Γ.Γ των βραβείων Βίκυ Μπαφατάκη.

Στο πλαίσιο προγραμματισμένης συνάντησης που έγινε με τον ταξίαρχο της διεύθυνσης αλλοδαπών κύριο Μανώλη Γρηγοράκη έγινε εκτενής ενημέρωση για τη δράση ενάντια στην αρχαιοκαπηλια. 
Ο ταξιαρχος δήλωσε τη θερμή στήριξη του στην προσπάθεια που γίνεται απο τη πλευρά του Γιώργου Τσούκαλη και των συνεργατών του. Επίσης δέχτηκε πρόταση από την Βίκυ Μπαφατάκη και τον σκηνοθέτη Γιαννη Σμαραγδή να παραστεί στην τελετή των διεθνών βραβείων Giuseppe Sciacca το Νοέμβριο του 2015 στο Βατικανο.


Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με τον μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ.κ Ιερώνυμο στην Αρχιεπισκοπή το κλίμα ήταν ιδιαίτερα θερμό, Ο Αρχιεπίσκοπος ενημερώθηκε για όλες τις δράσεις του γνωστού ιδιωτικού ερευνητή και συγγραφέα και εξέφρασε την στήριξη του στον αγώνα κατά της αρχαιοκαπηλίας.


Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo
Διαβάστε περισσότερα...

4 Ιουν 2015

Κίνδυνος για τον Ελληνισμό

Ο Γιώργος Τσούκαλης κρούει τον κώδωνα του κινδύνου. 

Τούρκικα δικαστήρια βγάζουν στο σφυρί Ελληνικές περιουσίες με επιτηδευμένο τρόπο παραπλανώντας τους ιδιοκτήτες και τις εκποιούν με συνοπτικές διαδικασίες. Μετά από σχετικές καταγγελίες Ελλήνων κατοίκων της Κωνσταντινούπολης ο γνωστός ιδιωτικός ερευνητής και συγγραφέας ξεκινά εκστρατεία αφύπνισης. 
"Πρέπει άμεσα και με κάθε νόμιμο τρόπο να προστατευθεί η ιδιοκτησία των Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης. Είναι εθνικό και ιερό καθήκον προτού θρηνήσουμε αμύθητες περιουσίες και πολιτιστικούς θησαυρούς" όπως επισημαίνει.

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo
Διαβάστε περισσότερα...